Eetcafé 'T Woaterbörgje

Al meer dan 30 jaar een begrip in en rondom Garnwerd

Historie

Rond Pasen 1992 was de opening van Cafetaria ‘t Woaterbörgje met als eigenaar Johnie Noorbergen. In 1994 verhuurde Johnie het aan John Struik die het 2 jaar later onderverhuurt aan Jan Grimme.

In mei 1997 worden Gerry en Jansje Medendorp de huurders. Begin 1999 kopen Gerry en Jansje Medendorp ‘t Woaterbörgje van John Struik. Wat ooit begon als een opslag voor brandstoffen en ooit nog een bewoonde börg, groeide vanaf 2000 ‘t Woaterbörgje uit tot een cafetaria , eetcafé en dorpscafé.

Meer dan 22 jaar zijn Gerry en Jansje trotse eigenaren van ‘t Woaterbörgje geweest. Eind juli 2022 heeft Douwe Drijfhout ‘t Woaterbörgje gekocht. Het was gelijk bekend dat Douwe opzoek zou gaan naar een uitbater voor het Café.

Toen mij dat ter ore kwam, heb ik diezelfde week Douwe nog gebeld en verteld dat ik interesse had. Een grote verbouwing stond op de planning en Douwe heeft het stijlvol verbouwd in een weer prachtig bruin café.

Gelukkig hebben we hierin een fijne samenwerking gehad en is het eind resultaat prachtig!

Over ons

Mijn naam is Leontien Noorman en ik ben 23 jaar oud. Ik ben rond mijn 15e begonnen bij Gerry en Jansje in de bediening en ben uiteindelijk in de cafetaria beland samen met mijn moeder. Hierdoor kennen we het bedrijf en heb ik veel geleerd in de horeca.

Ik ben de horeca een tijdje uit geweest en heb andere werkzaamheden gedaan in de melkveehouderij en m’n chauffeurs diploma gehaald en onder andere veevoer en bieten gereden.

Dit heb ik met veel plezier gedaan maar een eigen horeca zaak en specifiek ‘t Woaterbörgje is altijd een droom geweest.

Reserveren?

Wil je reserveren in ons eetcafé of op het terras? Bel dan naar het onderstaande nummer of vul het contactformulier in. 

Telefonisch reserveren